Børns Bogvenners Advisory Board

Børns Bogvenners Advisory Board består af tre yderst kompetente og erfarne kvinder:

Betina Falsing

Betina Falsing er bibliotekar og Master i Børne- og Ungdomslitteratur og Master i Børne- og Ungdomskultur og klæder bogvennerne fint på ift. hvad det er litteratur kan gøre for det enkelte barn.

Betina er desuden bestyrelsesmedlem i IBBY, Selskabet for børnelitteratur Danmark. Her er hun blandt andet tovholder for anmeldersitet Bogbotten, ligesom hun står for det Nordiske samarbejde. I disse år sidder hun i Kulturministeriets jury for Forfatterprisen for Børne- og Ungdomslitteratur. Betina holder foredrag- og skriver artikler om litteratur henvendt til børn og unge.

I børnelitteraturen kan små- og unge mennesker spejle sig og møde mening, forståelse og omsorg, men litteraturen kan også tilbyde fremmederfaringer, så vi bliver empatiske og vidende medmennesker. Det er dannelse. Litteraturen kan også blot underholde, skabe latter, gys og tårer, og alle mennesker har behov for både at grine, gyse og græde i tryghed… og bogen er et trygt rum, som alle vores børn skal inviteres ind i.”

Malene Meyer

Malene Meyer er sprogvejleder i Københavns Kommune på Nørrebro/Bispebjerg.

“Jeg har været ansat som sprogvejleder siden 1999. Som sprogvejleder har jeg kontakt til institutionerne og understøtter ledere og medarbejdere i at arbejde med sproglige læringsmiljøer. Jeg holder blandt andet oplæg for personale og til forældremøder; især med fokus på det at tale flere sprog i hjemmet.

Jeg har været tilknyttet Indvandrerkvindecentret på Indre Nørrebro, siden jeg var 14 år gammel. Jeg har mange venner fra fjern og nær, elsker at rejse og nyder alt det mangfoldige og diversiteten. Jeg er født som amerikansk statsborger (min far var amerikaner) – og bruger næsten al min ferie i New York og elsker den by for dens mangfoldighed og plads til forskellighed.

Jeg er uddannet pædagog, konsulent og logopæd (talehørerlærer). Min afslutningsopgave på logopædstudiet (2021) handlede om forældresamarbejdet og især det at give forældre ejerskab over deres børns læring og udvikling.

Mit hjerte banker for familier og børn, som er i udsatte positioner. Jeg arbejder for et samfund, hvor vi alle er mere lige, og hvor racisme ikke findes. Jeg mener, at alle sprog burde have høj status i vores samfund og ser det som et plus at kunne mange sprog, fremfor bare en udfordring.

I min fritid synger jeg i kvindekoret Verdens Sirener, som består af kvinder fra mange steder i verden. Vi synger på hinandens modersmål og udgør et netværk, som er der for hinanden.”

margaretlindhardt

Margaret Lindhardt

DR’s Grand Old Woman Margaret Lindhardt afholder højtlæsnings- og stemmetrænings-seminar for Børns Bogvenner. 

Margaret begyndte sin karriere som folkeskolelærer bl.a. i dansk. I 1981 skiftede hun til DR og var i 36 år en kendt stemme i radioen bl.a. som mangeårig vært på Giro 413. Hun har desuden fortalt flere hundrede historier i programmet Danmark kort på P1 og har lagt stemme til alle slags udsendelser både på radio og TV. Siden 2006 har hun undervist i stemmebrug og formidling.

“For mig er børnelitteratur en naturlig og meget vigtig del af børns opvækst, og læst højt bliver den et dejligt og hyggeligt fællesskab for både børn og voksne. I trygge rammer er man sammen om store og små oplevelser ud over de hverdagsagtige, og ordene får stemme og lyd.

Børnelitteraturen er med til at udvide børnenes ordforråd og styrke deres sproglige forståelse og udvikling. Den kan hjælpe dem til at blive klogere på verden, på andre mennesker og ikke mindst på sig selv. Svære følelser som frygt, jalousi og angst kan børnene få sat ord på og få forståelse for på tryg afstand. Gennem litteraturen kan de rejse hvor som helst hen og give fantasien frit løb – den udvider deres horisont og livsindsigt.

Gennem mine mange år som vært på Giro 413 har jeg fået indblik i hvor svære livsvilkår, mange børn vokser op under. Det er børn, hvor der i hjemmet ikke er overskud til højtlæsning og børnelitteratur. Derfor er den indsats, som Børns Bogvenner gør, så utrolig vigtig og prisværdig.